↬ Atenție! Suportul pentru JavaScript nu este disponibil.

      Pentru a funcționa corect, eAdmitere.ro necesită ca suportul pentru JavaScript să fie activat. Vă rugăm să verificați configurația browser-ului.

Mă crezi sau nu mă crezi, dar sunt chiar subiectele pe care le-am avut la examenul de admitere în poliție. eAdmitere.ro mi-a dat pontul!

eAdmitere.ro ↬ Poliție? Cea mai bună ofertă de teste pentru admitere. Pur și simplu!

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”

 

Școala de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan” este o instituție de învățământ din România, specializată în formarea și pregătirea agenților de poliție. Numele școlii este în onoarea lui Septimiu Mureșan, om politic care a fost prefect și șeful poliției clujene.

Școala de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan” este situată în municipiul Cluj-Napoca și este subordonată Inspectoratului General al Poliției Române. Aici se desfășoară procesul de formare inițială a agenților de poliție, care urmează să își desfășoare activitatea în cadrul structurilor Poliției Române.

Pentru a fi admis în Școala de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan”, candidații trebuie să îndeplinească anumite criterii, cum ar fi vârsta minimă de 18 ani, cetățenia română, absolvirea studiilor liceale sau echivalente, precum și să treacă de probele de selecție care pot include teste teoretice, teste psihologice, teste sportive sau interviuri.

Pregătirea în cadrul școlii are o durată de aproximativ un an și cuprinde atât componente teoretice, cât și practice. Cursurile teoretice includ domenii precum drept penal, drept procesual penal, drept constituțional, criminalistică, tehnici de intervenție, protecția drepturilor omului și alte materii relevante pentru activitatea polițienească.

Scopul școlii este de a oferi o pregătire solidă și completă viitorilor agenți de poliție, astfel încât aceștia să fie pregătiți să îndeplinească atribuțiile specifice profesiei de polițist. Curriculumul școlii acoperă o gamă largă de materii, inclusiv proceduri de investigare, legislație, tehnică polițienească, comunicare, autoapărare și instruire fizică.

Pe parcursul pregătirii practice, elevii școlii efectuează stagii de practică în diverse structuri ale Poliției Române, sub îndrumarea și supravegherea cadrelor didactice și a polițiștilor experimentați. Aceste stagii de practică le permit să aplice cunoștințele teoretice în situații reale și să se familiarizeze cu activitățile specifice desfășurate în cadrul poliției.

Absolvenții școlii primesc atestatul de absolvire, care le conferă calitatea de agenți de poliție și dreptul de a exercita profesia în cadrul Poliției Române. Aceștia pot fi repartizați în diverse structuri ale poliției, cum ar fi poliția rutieră, poliția de ordine publică sau alte servicii specializate.

În concluzie, Școala de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan” este o instituție de învățământ din România dedicată formării și pregătirii agenților de poliție, oferindu-le cunoștințele și aptitudinile necesare pentru a desfășura activități de aplicare a legii și menținere a ordinii și siguranței publice.

Pentru a obține informații specifice despre Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”, este recomandat să consulți site-ul web ale instituției respective sau să contactezi direct școala de poliție pentru a afla detalii despre programele de studii, condițiile de admitere, taxe și alte informații relevante.

eAdmitere.ro te ajută cu o scurtă prezentare a Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”,  teste grilă actualizate, tematica și bibliografia necesară pentru susținerea examenului de admitere, precum și câteva sugestii legate de modul în care trebuie să te pregătești pentru admitere. Și dacă te hotărăști să înveți alături de noi îți oferim un discount și chiar un bonus suplimentar. Mult succes!