↬ Atenție! Suportul pentru JavaScript nu este disponibil.

      Pentru a funcționa corect, eAdmitere.ro necesită ca suportul pentru JavaScript să fie activat. Vă rugăm să verificați configurația browser-ului.

Mă crezi sau nu mă crezi, dar sunt chiar subiectele pe care le-am avut la examenul de admitere în poliție. eAdmitere.ro mi-a dat pontul!

eAdmitere.ro ↬ Poliție? Cea mai bună ofertă de teste pentru admitere. Pur și simplu!

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr”

 

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” este o instituţie de învăţământ din România dedicată pregătirii poliţiştilor înainte de a-şi începe cariera în cadrul forţelor de ordine. Numele şcolii este în onoarea lui Vasile Lascăr, un eminent om politic român care a propus prima lege organică a poliției române, precum și înființarea unei școli speciale de poliție pentru pregătirea personalului polițienesc. Școala de Agenți de Poliție este situată în municipiul Câmpina și este subordonată Inspectoratului General al Poliției Române.

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” face parte din sistemul de învăţământ al Ministerului Afacerilor Interne al României şi îşi propune să ofere o pregătire solidă şi cuprinzătoare viitorilor poliţişti. Scopul şcolii este de a forma specialişti în domeniul aplicării legii, care să fie pregătiţi să-şi asume responsabilităţile în cadrul misiunilor de ordine publică şi de protecţie a cetăţenilor.

Pentru a fi admis în Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr”, candidații trebuie să îndeplinească anumite criterii, cum ar fi vârsta minimă de 18 ani, cetățenia română, absolvirea studiilor liceale sau echivalente, precum și să treacă de probele de selecție care pot include teste teoretice, teste psihologice, teste sportive sau interviuri.

Prin intermediul unui program de învăţământ complex, şcoala îşi propune să ofere studenţilor cunoştinţele teoretice şi abilităţile practice necesare pentru a-şi desfăşura atribuţiile într-un mod eficient şi în conformitate cu legea.

Programa de învăţământ a şcolii acoperă o varietate de subiecte, printre care se numără dreptul penal, procedura penală, dreptul constituţional, tehnică criminalistică, legislaţia rutieră, autoapărare, comunicare şi relaţionare, precum şi etică şi deontologie profesională. Elevii urmează cursuri teoretice şi practice pentru a dobândi cunoştinţe solide în aplicarea legii şi pentru a dezvolta abilităţi necesare în exercitarea atribuţiilor de poliţist.

Absolvenţii Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” obţin diploma de agent de poliţie şi sunt pregătiţi să intre în serviciul activ în diverse structuri ale Poliţiei Române. În funcţie de necesităţi şi opţiunile lor, aceştia pot fi repartizaţi în diverse domenii de activitate, cum ar fi patrulare, investigaţii criminale, poliţie rutieră sau alte unităţi specializate.

Pentru a obține informații specifice despre Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr”, este recomandat să consulți site-ul web ale instituției respective sau să contactezi direct școala de poliție pentru a afla detalii despre programele de studii, condițiile de admitere, taxe și alte informații relevante.

eAdmitere.ro te ajută cu o scurtă prezentare a Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr”,  teste grilă actualizate, tematica și bibliografia necesară pentru susținerea examenului de admitere, precum și câteva sugestii legate de modul în care trebuie să te pregătești pentru admitere. Și dacă te hotărăști să înveți alături de noi îți oferim un discount și chiar un bonus suplimentar. Mult succes!