↬ Atenție! Suportul pentru JavaScript nu este disponibil.

      Pentru a funcționa corect, eAdmitere.ro necesită ca suportul pentru JavaScript să fie activat. Vă rugăm să verificați configurația browser-ului.

Mă crezi sau nu mă crezi, dar sunt chiar subiectele pe care le-am avut la examenul de admitere în poliție. eAdmitere.ro mi-a dat pontul!

eAdmitere.ro ↬ Poliție? Cea mai bună ofertă de teste pentru admitere. Pur și simplu!

25 martie ↬ Ziua Poliției Române

 

Ziua Poliției Române se sărbătorește de către Poliția Română pe data de 25 martie în fiecare an pe teritoriul României.

Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române. În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).

Ziua Polițiștilor este o ocazie de a onora și aprecia munca și dedicația polițiștilor din România, care își desfășoară activitatea în diferite domenii, precum menținerea ordinii publice, siguranța cetățenilor și investigarea infracțiunilor.

Aceasta este o zi specială dedicată polițiștilor din România și are ca scop recunoașterea și aprecierea muncii lor în menținerea ordinii și siguranței publice, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor și combaterea infracționalității.

În această zi, se organizează ceremonii și evenimente pentru a evidenția contribuția polițiștilor la asigurarea unui mediu sigur și ordonat în comunitate. Este o oportunitate de a onora și de a aduce mulțumiri tuturor polițiștilor care își desfășoară cu responsabilitate și dedicare misiunea de a proteja și servi societatea. În acest sens, se acordă distincții și premii celor care s-au remarcat prin serviciul lor exemplar în cadrul Poliției Române.

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” și Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” organizează diverse evenimente și ceremonii în onoarea polițiștilor, cum ar fi parade, depuneri de coroane sau festivități oficiale.