↬ Atenție! Suportul pentru JavaScript nu este disponibil.

      Pentru a funcționa corect, eAdmitere.ro necesită ca suportul pentru JavaScript să fie activat. Vă rugăm să verificați configurația browser-ului.

Mă crezi sau nu mă crezi, dar sunt chiar subiectele pe care le-am avut la examenul de admitere în poliție. eAdmitere.ro mi-a dat pontul!

eAdmitere.ro ↬ Poliție? Cea mai bună ofertă de teste pentru admitere. Pur și simplu!

Ce școli de poliție de frontieră sunt în România?

 

În România există două instituții de învățământ specializate în formarea și pregătirea personalului pentru poliția de frontieră. Acestea sunt:

  • Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” – Facultatea de Poliție: Este o instituție de învățământ superior acreditată, care oferă programe de licență și masterat pentru formarea personalului superior din poliția de frontieră. Face parte din cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” din București și asigură pregătirea profesională a viitorilor ofițeri de poliție de frontieră.
  • Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea: Este instituția de învățământ responsabilă cu pregătirea agenților de poliție de frontieră. Școala are sediul în Oradea și oferă programe de pregătire pentru absolvenții de liceu care doresc să devină agenți de poliție de frontieră.

Ambele instituții asigură pregătirea personalului pentru diversele roluri și funcții din cadrul poliției de frontieră, inclusiv supravegherea și controlul frontierei, combaterea contrabandei și infracțiunilor transfrontaliere, precum și gestionarea migrației și a situațiilor de criză în zonele de frontieră.

Absolvenții acestor școli pot ocupa funcții de agenți de poliție de frontieră sau ofițeri de poliție de frontieră în cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din România.