↬ Atenție! Suportul pentru JavaScript nu este disponibil.

      Pentru a funcționa corect, eAdmitere.ro necesită ca suportul pentru JavaScript să fie activat. Vă rugăm să verificați configurația browser-ului.

Mă crezi sau nu mă crezi, dar sunt chiar subiectele pe care le-am avut la examenul de admitere în poliție. eAdmitere.ro mi-a dat pontul!

eAdmitere.ro ↬ Poliție? Cea mai bună ofertă de teste pentru admitere. Pur și simplu!

Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu”

 

Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” este o instituţie de învăţământ din România specializată în formarea şi pregătirea agenţilor Poliţiei de Frontieră. Numele şcolii este în onoarea lui Avram Iancu, un important lider al mişcării de rezistenţă şi apărare a drepturilor românilor din Transilvania în secolul al XIX-lea. Școala „Avram Iancu” este situată în Oradea, municipiul de reședință al județului Bihor.

Această şcoală face parte din cadrul structurii Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, care este responsabil cu gestionarea şi securizarea frontierelor României. Şcoala „Avram Iancu” are ca misiune pregătirea şi instruirea poliţiştilor de frontieră înainte de a-şi începe activitatea în cadrul acestei structuri. Scopul şcolii este de a dezvolta competenţele teoretice şi practice necesare pentru a asigura siguranţa frontierelor, prevenirea şi combaterea criminalităţii transfrontaliere şi aplicarea legii în zona de frontieră.

Programa de învăţământ a şcolii cuprinde diferite domenii de studiu, inclusiv legislaţia privind frontierele şi migraţia, dreptul comunitar şi internaţional, proceduri specifice poliţiei de frontieră, tehnici de control şi supraveghere a frontierei, managementul situaţiilor de criză, gestionarea migraţiei şi a traficului de persoane, colaborarea internaţională în domeniul poliţiei de frontieră, protecţia drepturilor omului, comunicare interculturală şi multe altele. Elevii parcurg atât cursuri teoretice, cât şi exerciţii practice, pentru a dezvolta abilităţi specifice şi a înţelege contextul şi cerinţele speciale ale poliţiei de frontieră.

Absolvenţii Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” primesc diploma de agent al Poliţiei de Frontieră şi sunt pregătiţi să-şi înceapă cariera în diferite structuri ale Poliţiei de Frontieră din România. Aceştia pot fi repartizaţi în diverse zone de frontieră şi pot desfăşura activităţi precum controlul documentelor de călătorie, patrularea frontierelor, investigarea infracţiunilor transfrontaliere şi cooperarea cu autorităţile de frontieră din alte ţări.

Pentru a obține informații specifice despre Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu”, este recomandat să consulți site-ul web ale instituției respective sau să contactezi direct școala de poliție pentru a afla detalii despre programele de studii, condițiile de admitere, taxe și alte informații relevante.

eAdmitere.ro te ajută cu o scurtă prezentare a Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu”,  teste grilă actualizate, tematica și bibliografia necesară pentru susținerea examenului de admitere, precum și câteva sugestii legate de modul în care trebuie să te pregătești pentru admitere. Și dacă te hotărăști să înveți alături de noi îți oferim un discount și chiar un bonus suplimentar. Mult succes!