↬ Atenție! Suportul pentru JavaScript nu este disponibil.

      Pentru a funcționa corect, eAdmitere.ro necesită ca suportul pentru JavaScript să fie activat. Vă rugăm să verificați configurația browser-ului.

Mă crezi sau nu mă crezi, dar sunt chiar subiectele pe care le-am avut la examenul de admitere în poliție. eAdmitere.ro mi-a dat pontul!

eAdmitere.ro ↬ Poliție? Cea mai bună ofertă de teste pentru admitere. Pur și simplu!

Ce școli de poliție penitenciară sunt în România?

 

În România există două instituții de învățământ specializate în formarea și pregătirea personalului pentru sistemul penitenciar. Acestea sunt:

Ambele instituții asigură pregătirea personalului pentru diversele funcții și misiuni din sistemul penitenciar, în conformitate cu cerințele legale și standardele specifice. Absolvenții acestor școli pot ocupa funcții de agenți de penitenciare sau ofițeri de penitenciare, în cadrul instituțiilor penitenciare din România.

În cadrul școlilor de penitenciare, elevii și studenții învață să asigure paza, supravegherea, siguranța și disciplina în cadrul penitenciarelor, precum și punerea în aplicare a deciziilor judecătorești referitoare la executarea pedepselor privative de libertate, cu accent sporit pe respectarea drepturilor fundamentale ale persoanelor private de libertate.