↬ Atenție! Suportul pentru JavaScript nu este disponibil.

      Pentru a funcționa corect, eAdmitere.ro necesită ca suportul pentru JavaScript să fie activat. Vă rugăm să verificați configurația browser-ului.

Mă crezi sau nu mă crezi, dar sunt chiar subiectele pe care le-am avut la examenul de admitere în poliție. eAdmitere.ro mi-a dat pontul!

eAdmitere.ro ↬ Poliție? Cea mai bună ofertă de teste pentru admitere. Pur și simplu!

Ce școli de pompieri sunt în România?

 

În România, există școli de pompieri care oferă instruire și pregătire pentru ofițeri și subofițeri de pompieri și protecție civilă. Aceste școli sunt responsabile de formarea personalului calificat pentru a face față diverselor situații de urgență și pentru a asigura siguranța comunității.

  • Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” – Facultatea de Pompieri. Această facultate este parte a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” și pregătește viitorii ofițeri în domeniul pompierilor și protecției civile. Aici, studenții beneficiază de o educație complexă și specializată, învățând despre tehnici de stingere a incendiilor, managementul situațiilor de urgență, evaluarea și gestionarea riscurilor, primul ajutor și multe alte aspecte relevante pentru activitatea pompierilor.
  • Şcoala de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti. Este o instituție de învățământ militar din Boldești-Scăeni, județul Prahova. Aceasta este principala instituție de învățământ pentru pregătirea subofițerilor de pompieri și protecție civilă din România. Aici se desfășoară cursurile de formare pentru subofițerii pompieri care vor să intre în structurile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Școlile de pompieri au legătură directă cu autoritățile și serviciile de intervenție în situații de urgență, precum Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), și își pot desfășura activitatea sub egida acestora. Ele joacă un rol crucial în asigurarea unei pregătiri solide și profesionale a personalului care va activa în domeniul pompierilor și protecției civile.