↬ Atenție! Suportul pentru JavaScript nu este disponibil.

      Pentru a funcționa corect, eAdmitere.ro necesită ca suportul pentru JavaScript să fie activat. Vă rugăm să verificați configurația browser-ului.

Mă crezi sau nu mă crezi, dar sunt chiar subiectele pe care le-am avut la examenul de admitere în poliție. eAdmitere.ro mi-a dat pontul!

eAdmitere.ro ↬ Poliție? Cea mai bună ofertă de teste pentru admitere. Pur și simplu!

Şcoala de Subofiţeri Pompieri „Pavel Zăgănescu”

 

Şcoala de Subofiţeri Pompieri „Pavel Zăgănescu” este o instituţie de învăţământ militară din România specializată în pregătirea subofiţerilor pompieri. Numele şcolii este în onoarea lui Pavel Zăgănescu, căpitan de pompieri român, care a condus Compania de Pompieri români în bătălia din Dealul Spirii de la 13 septembrie 1848 împotriva trupelor otomane. Școala este situată în localitatea Boldești-Scăeni, județul Prahova.

Această şcoală face parte din sistemul de învăţământ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) din România şi are rolul de a forma şi instrui viitorii subofiţeri pompieri profesionişti. Scopul şcolii este de a dezvolta competenţele teoretice şi practice necesare pentru a gestiona situaţii de urgenţă, prevenirea şi combaterea incendiilor, salvarea de vieţi şi asigurarea securităţii publice în domeniul pompierilor.

Programa de învăţământ a şcolii acoperă o gamă largă de subiecte relevante pentru activitatea de pompier, inclusiv tehnici de intervenţie în caz de incendii, tehnici de salvare şi prim ajutor, utilizarea echipamentelor specifice pompierilor, chimie şi fizică aplicată în cazul incendiilor, tactici şi strategii de intervenţie, gestionarea operaţiunilor de urgenţă şi planificarea situaţiilor de dezastre.

Elevii şcolii trec prin diferite etape de instruire, care includ atât cursuri teoretice, cât şi exerciţii practice intensive, pentru a dezvolta abilităţi şi competenţe necesare în activitatea de pompier. Aceştia învaţă cum să opereze echipamente şi tehnici specifice, cum să gestioneze situaţii de urgenţă, cum să efectueze intervenţii rapide şi eficiente în caz de incendiu sau alte evenimente periculoase.

Absolvenţii Şcolii de Subofiţeri Pompieri „Pavel Zăgănescu” primesc diploma de subofiţer pompier şi sunt pregătiţi să îşi înceapă serviciul în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă sau în alte structuri de pompieri din România. Aceştia pot fi repartizaţi în diferite domenii de activitate, cum ar fi intervenţie în caz de incendii, salvare şi asistenţă medicală de urgenţă, managementul situaţiilor de dezastre sau alte unităţi specializate în domeniul protecţiei civile şi gestionării situaţiilor de urgenţă.

Pentru a obține informații specifice despre Şcoala de Subofiţeri Pompieri „Pavel Zăgănescu”, este recomandat să consulți site-ul web ale instituției respective sau să contactezi direct școala de pompieri pentru a afla detalii despre programele de studii, condițiile de admitere, taxe și alte informații relevante.

eAdmitere.ro te ajută cu o scurtă prezentare a Şcolii de Subofiţeri Pompieri „Pavel Zăgănescu”teste grilă actualizate, tematica și bibliografia necesară pentru susținerea examenului de admitere, precum și câteva sugestii legate de modul în care trebuie să te pregătești pentru admitere. Și dacă te hotărăști să înveți alături de noi îți oferim un discount și chiar un bonus suplimentar. Mult succes!