↬ Atenție! Suportul pentru JavaScript nu este disponibil.

      Pentru a funcționa corect, eAdmitere.ro necesită ca suportul pentru JavaScript să fie activat. Vă rugăm să verificați configurația browser-ului.

Mă crezi sau nu mă crezi, dar sunt chiar subiectele pe care le-am avut la examenul de admitere în poliție. eAdmitere.ro mi-a dat pontul!

eAdmitere.ro ↬ Poliție? Cea mai bună ofertă de teste pentru admitere. Pur și simplu!

Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica”

 

Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” este o instituție de învățământ militar din România, specializată în pregătirea subofițerilor Jandarmeriei Române. Numele școlii este în onoarea lui Grigore Alexandru Ghica, un cunoscut lider și om de stat român din secolul al XIX-lea. Școala este situată în municipiul Drăgășani, județul Vâlcea.

Această școală face parte din sistemul de învățământ al Ministerului Afacerilor Interne al României și are rolul de a forma și pregăti subofițeri care vor activa în cadrul Jandarmeriei Române. Scopul școlii este de a dezvolta competențele teoretice și practice necesare pentru a asigura un serviciu profesionist în domeniul aplicării legii și menținerii ordinii publice. Școala de jandarmi are rolul de a pregăti viitori subofițeri jandarmi, responsabili de menținerea ordinii și siguranței publice, protejarea instituțiilor și evenimentelor importante, precum și gestionarea situațiilor de urgență în care este necesară intervenția jandarmeriei.

Programa de învățământ a școlii acoperă o varietate de domenii relevante pentru activitatea de jandarm, inclusiv drept penal și procedură penală, tactică și tehnică jandarmi, protecția demnitarilor și instituțiilor, tehnici de supraveghere și investigare, gestionarea mulțimilor și intervenții în situații de criză, legislație specifică jandarmeriei, autoapărare și tehnică de luptă, precum și comunicare și relaționare.

Elevii școlii trec prin diferite etape de instruire, care includ atât cursuri teoretice, cât și exerciții practice, pentru a dezvolta abilități necesare în activitatea de jandarm. Aceștia învață despre aplicarea legii, intervenția în situații de ordine publică, gestionarea mulțimilor, protecția obiectivelor și persoanelor, precum și tehnici de autoapărare și comunicare eficientă.

Absolvenții Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” primesc gradul de subofițer jandarm și sunt pregătiți să își înceapă cariera în diferite structuri ale Jandarmeriei Române. Aceștia pot fi repartizați în unități de jandarmi din diverse domenii de activitate, cum ar fi menținerea ordinii publice la evenimente, protecția instituțiilor și personalităților publice, intervenția în caz de dezastre naturale sau alte misiuni speciale.

Pentru a obține informații specifice despre Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica”, este recomandat să consulți site-ul web ale instituției respective sau să contactezi direct școala de jandarmi pentru a afla detalii despre programele de studii, condițiile de admitere, taxe și alte informații relevante.

eAdmitere.ro te ajută cu o scurtă prezentare a Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica”,  teste grilă actualizate, tematica și bibliografia necesară pentru susținerea examenului de admitere, precum și câteva sugestii legate de modul în care trebuie să te pregătești pentru admitere. Și dacă te hotărăști să înveți alături de noi îți oferim un discount și chiar un bonus suplimentar. Mult succes!