↬ Atenție! Suportul pentru JavaScript nu este disponibil.

      Pentru a funcționa corect, eAdmitere.ro necesită ca suportul pentru JavaScript să fie activat. Vă rugăm să verificați configurația browser-ului.

Mă crezi sau nu mă crezi, dar sunt chiar subiectele pe care le-am avut la examenul de admitere în poliție. eAdmitere.ro mi-a dat pontul!

eAdmitere.ro ↬ Poliție? Cea mai bună ofertă de teste pentru admitere. Pur și simplu!

Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș”

 

Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” este o instituție de învățământ militară din România specializată în formarea și pregătirea subofițerilor jandarmi. Numele școlii este în onoarea lui Petru Rareș, un voievod al Moldovei din secolul al XVI-lea, cunoscut pentru curajul și abilitățile sale militare. Școala este situată în municipiul Fălticeni, județul Suceava.

Această școală face parte din sistemul de învățământ al Jandarmeriei Române și are rolul de a forma și pregăti tineri în vederea unei cariere în jandarmerie. Scopul școlii este de a dezvolta cunoștințe teoretice solide și abilități practice necesare pentru a asigura un serviciu de calitate în domeniul aplicării legii și menținerii ordinii publice.

Programa de învățământ a școlii acoperă o gamă largă de subiecte relevante pentru activitatea de jandarm, inclusiv legislație specifică, tactică și tehnică de intervenție, controlul mulțimilor, intervenția în cazuri de violență sau tulburări ale ordinii publice, protecția și siguranța evenimentelor și protecția personală, gestionarea situațiilor de urgență, drepturile omului, precum și pregătire fizică și autoapărare.

Elevii școlii parcurg diferite etape de instruire, care includ atât cursuri teoretice, cât și exerciții practice intensive, pentru a dezvolta abilități și competențe necesare în activitatea de jandarm. Aceștia învață cum să gestioneze situații de conflict, cum să acționeze în situații de urgență, cum să asigure securitatea la evenimente publice și cum să aplice legislația specifică în domeniul lor de activitate.

Absolvenții Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” primesc gradul de subofițer și sunt pregătiți să intre în serviciul activ în diferite structuri ale Jandarmeriei Române. Aceștia pot fi repartizați în diverse domenii de activitate, cum ar fi patrulare și intervenție, protecție și securitate, investigații și cercetare, ordine publică sau alte misiuni specifice Jandarmeriei.

Pentru a obține informații specifice despre Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș”, este recomandat să consulți site-ul web ale instituției respective sau să contactezi direct școala de jandarmi pentru a afla detalii despre programele de studii, condițiile de admitere, taxe și alte informații relevante.

eAdmitere.ro te ajută cu o scurtă prezentare a Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș”,  teste grilă actualizate, tematica și bibliografia necesară pentru susținerea examenului de admitere, precum și câteva sugestii legate de modul în care trebuie să te pregătești pentru admitere. Și dacă te hotărăști să înveți alături de noi îți oferim un discount și chiar un bonus suplimentar. Mult succes!