Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”
Facultatea de poliție
Per Scientiam Pro Patria
Facultatea de Poliție s-a înființat în anul 2021, ca urmare a reorganizării Facultății de Poliție, Facultății de Jandarmi, Facultății de Poliție de Frontieră și a Facultății de Științe Juridice și Administrative, preluând atribuțiile formative, elementele de structură și personalul acestora.
Facultatea de Poliţie pregăteşte ofiţeri de poliţie şi penitenciare, licenţiaţi în domeniul „Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, specializarea „Ordine şi siguranţă publică”, respectiv domeniul „Drept”, specializarea „Drept”.
Facultatea de Poliţie formează ofiţeri de poliţie, poliţie de frontieră, jandarmi, imigrări, penitenciare, informaţii dar şi pentru alte structuri specializate din cadrul Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, prin studii universitare de licenţă, după cum urmează:
- Cu durata de 4 ani – la cursuri cu frecvență, domeniul fundamental „științe sociale”, ramura „științe juridice”, domeniul de studii universitare de licență „Drept”, specializarea „Drept”
- Cu durata de 3 ani – la cursuri cu frecvență, domeniul fundamental „științe sociale”, ramura „Științe militare, informații și ordine publică”, specializarea „Ordine și siguranță publică”.
Totodată, în cadrul Facultății de Politie se organizează studii universitare de masterat pentru specializarea absolvenților în domenii de interes ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și studii universitare de masterat în domenii de contact cu cele de licență, relevante din punct de vedere profesional pentru MAI.
Pe lângă pregătirea de specialitate absolut necesară profesiei, studenţii Facultăţii de Poliţie beneficiază şi de o solidă pregătire juridică, studiind, pe durata anilor de studii, discipline precum: Drept penal, Drept procesual penal, Drept civil, Drept procesual civil, Drept comercial, Drept constituţional, Drept administrativ, Drept internațional public etc.
Cadrele didactice ale Facultății sunt specializate în domeniile de predare, ocupând posturile didactice în conformitate cu prevederile Legii Educației Naționale.
Nu le oferim studenților doar o educație, ci experiențe care îi pregătesc pentru succesul în carieră. Îi ajutăm să reușească, să descopere un domeniu de care sunt pasionați și pe care îndrăznesc să îl conducă.
Mai multe articole pe această temă:
- Ce școli de poliție sunt în România?
- Facultatea de Poliție din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”
- Facultatea de Poliție din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”: Evoluția și contribuția la istoria formării profesionale a forțelor de poliție în România
- Cine a fost Alexandru Ioan Cuza?
- POLIȚIST vs. JANDARM
- POLIȚIST vs. POLIȚIST DE FRONTIERĂ
- POLIȚIST vs. POLIȚIST DE PENITENCIARE
- 25 martie ↬ Ziua Poliției Române
- De ce este importantă istoria la admiterea în facultatea de poliție?
- De ce este importantă limba română la admiterea în facultatea de poliție?
- De ce este importantă limba engleză la admiterea în facultatea de poliție?
- De ce este importantă limba franceză la admiterea în facultatea de poliție?
- De ce este importantă limba germană la admiterea în facultatea de poliție?
- De ce este importantă limba spaniolă la admiterea în facultatea de poliție?
- De ce este importantă limba rusă la admiterea în facultatea de poliție?
- De ce este importantă testarea psihologică la admiterea în facultatea de poliție?